divendres, 29 de novembre del 2013

"74 bancs a l'estat espanyol participen del negoci de la guerra". Entrevista a Jordi Calvo, membre de Justícia i Pau i autor del llibre Banca armada vs banca ètica

Parlem amb l’economista, investigador i activista Jordi Calvo, membre de l’organització Justícia i Pau, en la presentació del seu nou llibre Banca armada vs banca ètica, a Benimaclet, el passat divendres 22 de novembre en la inauguració al barri de la nova seu de SETEM País Valencià, el col•lectiu internacional per la solidaritat i el comerç just.

Amb Jordi Calvo, de la Vall d’Uxó, i doctor en Pau, Conflictes i Desenvolupament per la Universitat Jaume I de Castelló, parlem de Justícia i Pau i del seu nou llibre Banca armada vs banca ètica, de l’editorial Dharana. Escolta l'entrevista i coneix com 74 bancs de l'estat espanyol financien la indústria armamentística, perquè ho han i quins beneficis els reporta. A més, també parlem del que es coneix com Responsabilitat Social Corporativa i del que realment amaga aquest concepte. Parlem també de les campanyes contra la banca armada de Justícia i Pau, de les quals Jordi Calvo és coordinador, i com no, també d’algunes alternatives: banques ètiques com Triodos Bank, el projecte FIARE o Coop 57.


Pròximament penjarem al nostre postcast de xarrades la presentació íntegra del llibre de Jordi Calvo Banca armada vs banca ètica a la inauguració de la seua de SETEM País Valencià a Benimaclet. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada